lauantai 4. helmikuuta 2012

Korttitalo.

Kovasta pakkasesta huolimatta Ruustinna uhmasi Mr. Pakkasherraa, kiskoi vähäisetkin vaatteet päällensä, ja suuntasi ulos mm. näiden korttien kanssa. Skanneri on päättänyt usean näytöksen oopperansa, ja korteista saadaan tännekin vihdoin kuvia.


Kylmästä huolimatta joku lämminsydäminen sanoo varmasti tänäänkin Tahdon. Keväisella kortilla haluammekin onnitella tuoreita rouvasihmisiä, nuoria ja vanhoja. Kortista löytyy sulhasellekin sopiva auto, emmekä kuorruttaneet sitä pitsillä! Joskus less is more, vaikka tämän myöntäminen voikin olla vaikeaa.


Muita sankareita onnitellaan kylmäsävyisesti, toivottavasti onnitteluhalaus on lämpöisämpi! Perintöhelmet eivät sentään päässeet korttiin, mutta kyllä jälitelmätkin hivelevät pikkutyttöjen, ja miksei isompienkin tyttöjen silmiä.


Nämä herrat ovatkin näköjään lähdössä pidemmälle matkalle. Liekö talokaupat vai emännän haut menossa, tyylikkäästi ainakin matkataan. Burberryt ja knallit matkassa luulisi isompienkin hankkeiden onnistuvan. 


Dantesta tulee mieleen lähinnä Dante Alighieri, mutta tämän kortin sisus ei ole kuuma tai polttava. Toisaalta, ei kortista löydy myöskään Dante Fossettin runoja, vaan kortin antajan loistokkaita ajatuksia!Nykyään useimmilta löytyy jo digijärkkärit ja ainakin viiden metrin objektiivit. Kyllä sitä vanhallakin kameralla tuli mahtavia kuvia! Ainakin sellaisia, että ovat nykyään muodissa niin sisustustauluina kuin kangaskasseissa. Ja vaikka Ruustinnakin salaa iltaisin haaveilee edes puolijärkkäristä, vanhaan tavaraan suhtaudumme asianmukaisella kunnioituksella.


Vammala on jo historiaa! Siksipä tällainen kortti on todellista vintagea. Suunnistitpa kortin kanssa tai ilman, eksyt nykyään Sastamalassa.


Ystävät muodostavat toisinaan jonkinlaisen eläintarhan. Toiset kaakattavat kolmistaan kahvilan orrella, toiset vaeltavat laumassa lauhkeasti elokuviin, ja jotkut viihtyvät kaksikseen asfalttiviidakossa. Tärkeintä on, että ystävä on lähellä sydäntä, oli hän minkälainen otus tahansa.

Ja hei, nämä kaikki kortit löytyvät siis Kankaanpäästä Postellista! Niiden seurana on lukuisia muita kortteja, joista kuvia saadaan tänne aikanaan. Vaalikahvien tai vaalivalvojaisten kylkiäisinä kannattaa siis etsiä ystävälleen sopivaa korttia, ja vaikka sellaista kuuluisaa rintakorua!

Ruustinna kehoittaa lukijoitaan pysymään lämpiminä.

1 kommentti:

  1. Valokuvasta muistinkin.... kamerat ennen digiaikaa... ensin kuvattiin, sitten vietiin filmit kehitykseen ja odotus palkittiin ajan hampaan kulutusta kestävillä mustavalkokuvilla.

    Ihanista korteista aukeaa monia muistoja, mukavia muistella näin pakkaspäivinä.

    VastaaPoista