maanantai 23. tammikuuta 2012

Siunatut mummot.

Viikonloppu olikin yhtä tohinaa, kun Ruustinnan rouvat järjestelivät tahollaan jälleenmyyntiä. Mukaan mahtui kuitenkin materiaalin hankintaa. Kouvolasta saapui iso käsityötarvikelähetys sekä ompelukone Nannalta, ja mielessä vaan pyöriikin, että mitä sieltä mahtaakaan löytyä. Myös kirppislöytöjä on mahtunut Ruustinnan elämään, ja muutama helmi pääseekin estradille.


Vanhat kirjat ovat kirjahyllyjen suola. Tähän pinoon mahtuu niin romaaneja kuin vanhat geometrian ja ruotsin kirjat. Suolan sokerina pohjalla oli 50-luvulta peräisin oleva Hyvinpukeutuva nainen -niminen opus. Täältä vinkkejä vaikka nenäkkäälle tyypille sopivaan tukkalaitteeseen ja hattuun, tai ihon puhdistukseen: "Jollei ole tilaisuutta jokapäiväiseen lämpimään kylpyyn, on parasta totuttautua joka-aamuiseen viileään suihkuun."


Lukutoukalle löytyi kirjojen lisäksi silmälasit, joiden uusi elämä on keksimättä, sekä lampunvarjostin. Lampunvarjostin kaipaa pientä ehostusta, vaikka keltaisellä pitsillä, joka löydyttyään sai melkoisen "Score!" huudon. Orionin Salmisal-pullo on aikaisempia kirpparihelmiä, edelleen ihastuttava.


Tämä löytö purettiin jo atomeiksi. Siitä saa ainakin kaksi kelloa (tai jotain muuta), sekä kellotelineen (tai jonkun muun telineen), ja hintakin oli Ruustinna-ystävällinen. Mahtava fiilis kun koneisto oli toimiva! Ei siis mikään turha ostos.


Pitsit ovat Ruustinnan juttu, siksipä kirpparien pienet liinakätköt täytyy tutkia tarkkaan. Mukaan tarttui pari valioyksilöä, kuten tämä vaalea liina. Lisäksi löytyi marjapuuron värinen pyöreä pitsiliina. Kyllä meille muutkin liinat kelpaavat, kuten pienet pellavan oloiset ja näköiset liinat, jotka sujahtivat ostoskoriin.


Kenenköhän häälahja tämäkin lakana on ollut? TK, vaikka Tiina ja Kauko? Vai Taavetti ja Katariina? Mistä lienee, kuosi oli niin herttainen, että uusiokäyttöönhän se menee!


Ei pitsejä ilman nappeja! Kokonainen purnukka lähti matkaan, samoin anopin varastosta parhaimmat. Kun rintakoruja on maailmalla, niin uusia tarvitaan, ja niihin tietysti uudet napit. Sitä tuntee itsensä taas pikkutytöksi, kun kaataa yllätyspurkillisen nappeja pöydälle ja tutkailee mitä sitä oikein tulikaan ostettua.

Ihanaiset siunatut mummot, jotka kierrättävät vanhat aarteensa Ruustinnan rouvien löydöiksi. Kaapit täynnä uusia materiaaleja voi uusi brainstormaus käynnistyä. Mitähän näistä kaikista oikein tulee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti