sunnuntai 16. helmikuuta 2014

DIY: Kämmekkäät.

Kävipä kerran niin, että kesällä toinen meistä poikkesi Lankamaailmaan. Melkoinen on tuokin maailma, joka vie mennessään pienimmänkin lankafanin ja tunti vierähtää muutaman minuutin lailla. Harvoinpa tyhjin käsin poistuu tuo lankafani, eikä tälläkään kertaa käynyt niin, vaikka kuinka oltiin tehty en-osta-mitään-lupauksia. Tällä kertaa kassalle vietiin mm. Manos silk blend fino –vyyhti aivan ihanaa tumman vihreää ja uskomattoman pehmeää lankaa. Oltuaan kauan lankakirstussa odottelemassa vuoroaan, siitä vihdoin syntyi kämmekkäät. Ja samalla syntyi Ruustinnan ensimmäinen DIY päivitys!


Langan on valmistanut voittoa tavoittelematon Manos Del Uruguay, joka pyrkii tuomaan taloudellisia ja sosiaalisia mahdollisuuksia maaseudulla asuville naisille. Langan koostumus on 70 % villaa ja ihanat 
30 % silkkiä. Arjen ylellisyyttä, josta pääsee nauttimaan niin neulomisen kuin käytönkin aikana. Puikoiksi sopivat koloset ja sitten ohjeeseen.


Luo löyhästi puikoille 53 silmukkaa. Oikeasti tarvitaan vain 52 silmukkaa, mutta seuraava kikka on huippu! Jaa silmukat puikoille seuraavasti: 13-13-13-14. Neulo sitten neljännen puikoin viimeinen silmukka ensimmäisen puikon ensimmäiseen silmukkaan oikein yhteen ja tsadam: 52 silmukkaa jäljellä ja kierroksen vaihtumiskohta on siisti ja huomaamaton. Neulo sitten suljettuna neuleena ainaoikein (eli kaikilla silmukoilla koko ajan oikein) noin 9 cm. Seuraavaksi tehdään peukalolle kulkureitti, joka on ihan oikeasti tosi helppo! Kun pääset neljännen puikon loppuun, käännä työ ja neulo nurjalla silmukat nurin. Jatka neulomista ei-suljettuna neuleena, niin että ensimmäisen ja neljännen puikon väliin jää peukalolle paikka. Jatka näin 5 cm. Tämän jälkeen jatka suljettuna neuleena vielä 6 cm. Päättele lopuksi silmukat löyhästi ja päättele langanpätkät. Virkkaa peukalon reuna siistiksi kiinteillä silmukoilla kolosen koukulla.


Ja jos et vielä tiennyt ettet voi elää ilman näitä kämmekkäitä, tässä muutama järjettömän hyvä syy. Lämmittävät ranteita, suojaavat käsiä, tuntuvat niin pehmeiltä iholla, antavat kivan lisän nahkahanskojen kanssa käytettynä ja saat sunnuntaipuuhastelua. Vakuutuitko? Lisäksi koristelumahdollisuudet ovat rajattomat! Kirjaile kämmenselkään kiva kuva, ompele pitsiä tai nauhoja reunoihin, get creative. Lankakirstussa odottelisi ihanan keltainen mohairlanka, joka kämmekkäinä sopisi hurjan hyvin mustien nahkahanskojen päälle… Hmmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti