torstai 21. helmikuuta 2013

Muistoni ikkunalla.

Tällä kertaa ihastellaan muiden tuotoksia tarinan kera. Vuosi sitten allekirjoittanut otti talteen kaksi pientä suola-/pippurisirotinta. Ei siinä kai mitään ihmeellistä, romua kun on kaapit täynnä niin nuo pikkuiset piiperot mahtuvat hyvin mukaan. Mutta sirottimet kuuluivat alunperin edesmenneelle isoäidilleni. Innoissani siitä, että minulla oli jotakin sukuuni kuuluuvaa, piti pohtia, miten pienet sirottimet saisivat ansaitsemansa kunnian. Olivathan ne selvinneet matkasta Atlantin tuolta puolen aina Suomeen asti ilman, että suolat ja pippurit menivät sekaisin. Melkoisia selvityjiä sanoisinko?


Kirjoittajalla on lahjakkaita ihmisiä ympäristössään, niinpä nämäkin vietiin hieman tuunattavaksi tuonne maaseudun helmaan. Pianpa niistä syntyi jotakin ihanaa ja kaunista, perinteitä kunnioittavaa ja silmää ilahduttavaa. Ihana ikkunakoriste tai minkä-tahansa-paikan-koriste on Taina Utriaisen käsien tuotosta. Tainan käsissä syntyy paljon muunkinlaisia killuttimia, pitsitöitä ja mm. pieniä tarjoiluastioita pääosin kierrätysmateriaaleista. Henki välillä salpautuu kun käy katsomassa uusia luomuksia...


Ja mikä parasta, nyt Ruustinnaiset osaavat leipoa Ruustinnan kakkua! Elikkäs, jos joskus avataan jonkinnäköistä kivijalkamyymälää (lue: haaveillaan mahdottomasta) niin avajaisiin leivotaan sitten tuollaista. Tosin, täytyy varmaankin testata sitä seuraavassa pajailussa. Kakkuarvostelu kuulunee perästä päin. Siihen saakka nautitaan kevätauringosta, joka varmaan vahingossa löysi tiensä esiin.

And a small summary in English for those across the Atlantic (or elsewhere). This beautiful decoration was made from my Grandma Beulah's adorable salt and pepper shakers. The artist behind this is a friend of mine, Taina Utriainen. She also makes wonderful other products and I am happy to boldly promote her work! So now, the only things I have related to my Grandma have a worthy place in my home.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti