lauantai 5. toukokuuta 2012

Kirjarakkautta.

Rakkautta kirjoihin on monenlaista. Yksi rakastaa kirjoittaa, toinen kuvittaa, kolmas lukea ja me repiä! Tai no, emme me niitä revi, ainakaan kirjaimellisesti. Totaalidestruktio (mitä fingelskaa tuokin oli?!) on mottomme. Onneksi on asiakkaitakin, jotka jakavat rakkautemme uusien tuotteiden luomiseen ja kirjoilla sisustamiseen.


Tämä upea asiakkaan oma kirjayksilö oli matkalla antikvariaattiin, kunnes suunnitelmiin tuli muutos. Riisutut naamiot riisuttiin aivan paljaaksi, ja sisus muokattiin uusiksi.Rasioiden tekemiseen sisältyy seuraavia lempivaiheita: kirjojen tuijottelu ja visioiden lentämisen odottelu, upeiden visioiden toteutus ja ihanien väri-/paperiyhdistelmien luominen, valmiin kokonaisuuden ihailu, sekä liiman repiminen sormista. Joissakin asioissa sitä ei koskaan kasva aikuiseksi.


Toisaalta luovuutta syövät ainainen mittaaminen ja viivottimella sählääminen. Luovuutta on kuitenkin päästy käyttämään työskentelyn suunnittelussa, taustamusiikin valinnassa ja visioimisessa. Sitä paitsi, kuka sanoi ettei hyvin tehty ja tarkasti mitattu työ tuo iloa? Jokaisen uuden rasian valmistuessa sitä kiittää mielessään kärsivällisyyttään ja pikkutarkkuuttaan.


Tämän kirjan salaisuutena on upea pohja. Kuinka sattuikaan löytymään paperia niin sopivissa sävyissä! Tämä paperi ei kuitenkaan ole Ruustinnan luomaa, vaan se on kulkeutunut joitakin vuosia sitten taiteilijalta isälle ja isältä tyttärelle. Lahjoitus on vihdoin päässyt käyttöön, ja omistaja pääsee nauttimaan pienestä taiteesta sisustuksessa.

Lisää kuvia valmistuneista rasioista tuloillaan, nyt kuulen keskeneräisten rasioiden huudon. Töihin mars.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti