torstai 10. toukokuuta 2012

Suuri hulluus ja muut lahjat.

Pian koittaa kaikkien äitien juhla, ja viikonloppuna viimeisimmätkin rientävät kauppoihin. Ruustinnassa äitienpäivää on valmisteltu jo useampia viikkoja, ja muutamat onnelliset ovat sunnuntaina upeiden kirjarasioiden uusia omistajia. Tässä muillekin lukijoille pieni ikkuna heidän äitienpäiväänsä.


Tämän upeampiin kansiin en ole vielä missään kirjassa törmännyt. Suuri hulluus valtaa kyllä sydämet välittömästi, niin meidän kuin asiakkaankin. Asianmukaiset kulutetut reunat ja hieman rikkinäinen selkä luovat sitä aitoa 50-luvun tunnelmaa. Kirja on nimittäin hullutellut aina vuodesta 1952 saakka, ja nyt hullutukset vasta alkoivatkin.


Upeat kannet tarvitsevat upeat ja tarpeeksi funky-monkey-maiset matskut upeuden ylläpitoon. Vaihtoehtoina pyörivät kaupunkien kartat, kaikki omistuksessa olevat tapetit, lehtimainokset ja -tekstit ja varmaan kaikki asunnosta irrotettava materiaali. Tämän kirjan valmistuksessa ei kuitenkaan vahingoitettu yhtään uutta tuotetta tai asuntoa. 


Lopputulos oli haasteellisuudesta huolimatta onnistunut, sillä lahjan saajan kotia koristavat ilmeisesti tismalleen samat kukkakuviot! Uskomaton sattuma, ihmeellinen yhteentörmäys ja hulvaton heitto. Haasteellisuus tuo siis hauskuuttakin elämään.


Seuraava kaksikko matkustaa Porin suunnalle. Punainen on ilmeisesti monenkin äidin juttu (toisen Ruustinnan rouvan äitikin kulkee tässä punaisuuden kastissa). Naistenlääkärin päiväkirja ja Naisten paratiisi, voiko osuvampia kirjoja äideille ostaa?


Naisten paratiisi sai mystisen sisällön, tänne kelpaa säilöä salaisuuksia, kerätä koruja tai piilottaa postikortteja. Mitä vain mieleen juolahtaa, sen voi kätkeä paratiisin maaperään.Jos Suuri hulluus loi haasteita, niin teki myös hyvinkin tarkaan eri operaatioista kertova Naistenlääkärin päiväkirja. Hieman piti sensuuria tiukentaa, sillä eivät kaikki halua lukea yksityiskohtaisia kertomuksia erilaisista naistenvaivoista. Mutta kukapa nainen ei pitäisi valloittavan ihanasta kukkakedosta? Sensuuri vs. todellisuus 1-0.

Mikäli oma äitisi olisi ilahtunut moisesta, voi nyt satsata syntymäpäiviin, nimppareihin, jouluun tai ensi vuoden äitienpäivään. Ruustinnan äitienpäiväkirjapaja sulkeutuu, mutta muuten rasioiden valmistus jatkuu. Seuraavaksi vietetään valmistuvien juhlia, ja ylioppilaita voi pian hemmotella ylioppilasaiheisilla kirjarasioilla!

PS. Turkulaiset hei, tällä viikolla käynnissä Turku Design Festival ja lukuisia upeita tapahtumia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti