maanantai 20. toukokuuta 2013

Teemaviikko: #1


Nyt korkataan Ruustinnan ensimmäinen Teemaviikko käyntiin! Tässä teemaviikossa hellitään juhlijoita ja etenkin juhlien järjestäjiä. Joka päivä käsitellään jotakin juhliin liittyvää, ja mikä sen parempi aloitus kuin kirjekuoret. Vaikka feispuuk-kutsut ja mitkä lie pitkät tekstiviestiketjut yleistyvätkin, ovat perinteiset kutsut silti ihana yllätys postiluukussa työpäivän jälkeen. Kutsuissa itse kutsu on olennaisin osa, mutta sen voi silti pukea kauniisti itsetehtyyn kirjekuoreen! Eli nyt kaikki downshiftaamaan, lisää kotoilua ja kirjekuorien vääntelyä. Tässä ideoita miten:


Vanhat lehdet ovat mieletön löytö, ja niistä saa mitä suloisimpia kirjekuoria! Mainokset kanteen, sarjakuvia, vanhoja lehtijuttuja tai valokuvia: vastaanottajan hymy on taattua! Osoitetarrat voikin leikata yksivärisestä koristeellisesta paperista ja liimata kuoriin lopuksi. Kirjekuori voi jo ilmaista juhlan aiheen: lähettäjän paikalle voi liimata vaikka ylioppilaslakin, tai kuoren voi sulkea yo-lakki-sinetillä. Miten teet paperisinetin? Leimaa lakkeja paperille (käsintehty on kivan näköinen), leikkaa lakit irti, ja käytä niitä kuorien sulkemiseen liimamalla. Sinetti-idea toimii myös muilla leimoilla, kuten sormuksilla ja oikeastaan millä vaan.


Tänä kesänä lähetetään (tai varmasti jo lähetettiin) paljon hääkutsuja. Kutsut voi vaihteeksi kääriä hääaiheisesti häälehden sivuista valmistettuihin kirjekuoriin! Sormuksia, hääpukuja, hääkakkuja... Koska lehdistä löytyy melkein mitä vain niin kirjekuoristakin saadaan persoonallisia. Osoitetarrojen valmistuksessa voi käyttää mielikuvitusta, vain askartelukauppa ja kirpputorit ovat rajana.


Monen silmää hivelevät ruskeasta paperista valmistetut kirjekuoret. Mutta niihin voi laittaa vähän säväystä, mikäli haluaa yllättää vastaanottajan! Kuoren valmistusvaiheessa liimaa sisälle juhlien aiheeseen liittyvää materiaalia: nuotteja muusikolle, vanha mustavalkoinen hääkuva hääkutsuille tai hääpäivää viettäville, reseptejä valmistuvalle kokille, tai muuten vain kaunista paperia. Kirjekuoren takaosan voi koristella ihanasti liimaamalla yläosaan kakkupaperia: kun suljet kuoren taaksen muodostuu kaunis pitsikuvio. Taas yksi wow factor vastaanottajalle.

Helpon tapa tehdä oma kirjekuori on repiä valmis kirjekuori auki ja käyttää sitä mallina. Meidän tapa oli suunnitella se itse, mutta koska suorakulmion suunnittelu ei ole kovinkaan haasteellista, pystyt siihen varmasti itsekin! Toisaalta, jos taittelu ja näprääminen ahdistaa, soita Ruustinna apuun.

Iloista askartelupäivää kaikille lukijoille! Jatketaan samoissa merkeissä huomenna...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti