tiistai 21. toukokuuta 2013

Teemaviikko: #2


Nyt kun meillä on kasa kirjekuoria valmiina on varmaankin aika suunnitella kutsut lähetettäväksi. Millaisia juhlia teillä vietetään tänä kesänä? Kutsukortit voi suunnitella juhlan aiheeseen sopiviksi, tai sitten kutsu voi olla muuten vain kaunis. Alla olevan kutsun teet helposti. Ensin korttipahviin leimataan pitsikuviota leimasimella (Suomalainen Kirjakauppa). Sitten leimataan sana Kutsu koristepaperiin, joka saksitaan ja liimataan korttipahviin, ja voilà, valmista tuli! Helppoa ja kaunista: suosittelemme!


Kutsukorttien tekstit on helppo suunnitella itse koneella, tulostaa kotona ja leikata sopivan kokoisiksi. Mikäli Arial tuntuu tylsältä fonttivaihtoehdolta, netti on pullollaan erikoisia ja erilaisia fontteja, joita voi ladata ilmaiseksi omaan käyttöön. Erikoisilla fonteilla piristät lyhyttä ja yksinkertaistakin tekstiä ja saat yhtäkkiä kutsukortin näyttämään melkeinpä ammattilaisen suunnittelemalta. Tässä siis vinkkejä kotigraafikoille!


Yksi Ruustinnan suosima kikka korttien valmistamisessa on ns. paperin jatkaminen. Tässä asia yksinkertaisuudessaan (ks. alla olevaa kuvaa). Korttipaperi on taitettu niin, että kansi on takakantta lyhyempi. Sitten etukantta jatketaan ruutupaperilla, jolloin korteista saadaan epätavallisen kokoisia ja muun muassa poikkeuksellisen leveitä. Ruutupaperin toiselle puolelle on liimattu koristepaperi, jotta myös kortin sisus näyttää hemaisevalta. Tämä idea on varastamisen arvoinen, ja kerrankin siihen on kehoitettu luvan kanssa!


Hääkutsuja on moni varmasti ehtinyt tehtailla. Mutta ajattelitteko koskaan, ettei kutsussa tarvitse aina lukea sanaa Kutsu? Yleensä kortin avatessa käy ilmi mikä sieltä luukusta on tipahtanut. Kutsussa voi kutsun sijasta olla kuva sormuksista tai vaikka vanha valokuva sukulaishääparista. Tämä idea oli jo kirjekuorien kohdalla, joten miksei jatkaisi sitä kutsuihin? Sitäpaitsi, kun osaatte jo taitella kustomoituja kirjekuoria niin epätavallisten korttikokojen käyttö ei ole enää este vaan mahdollisuus luoda jotakin aivan uutta!

Nyt kun vieraille on informoitu juhlista ja kutsut on saatettu kustomoiduissa kirjekuorissa postiin, on huomenna aika pitää askartelutauko...

2 kommenttia:

  1. No nyt on kyllä pakko sanoa, että jos en olisi jo naimisissa, niin menisin ihan vaikka siksi, että saisin teettää 79 kutsuani teillä, tyttäret. Mutta kun olen! Vauvan yo-juhlia odotellessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana mieltä lämmittävästä kommentistasi! 79 kutsussa saadaankin jo hikipaja käyntiin. Odotellaan siis niitä vauvan ylioppilasjuhlia, mutta suunnittelu- ja askartelupalvelua saa mainostaa muille avioon aikoville tai juhlia järjestäville!

      Poista