sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Teemaviikko: #7


Teemaviikon oivallisin lopetus on tarjota kaikille lukijoillemme hurmaavaa syömistä ja jättää teidät nälkäisiksi! Tähän tarvitsimme vähän apua, sillä meidän jäljiltämme keittiö on yltäpäältä jauhossa ja tiskiä riittää viikoksi. Niinpä turvauduimme Jonna Silénin taitoihin! Jonna on meille kaikille tuttu vähän eri kuvioista, kuka seuraa Jonnan ruokablogia tai on bongannut Jonnan Master Chef -kilpailusta, ja kuka istuu samassa kahvihuoneessa hänen kanssaan... Mutta taattua on, että Jonnan luomat ihanat gagut ovat ilo silmälle ja vatsalle. Kurkkaa lisää täältä, varsinkin jos sinunkin tarvitsee saada Jonnan tekemä gaggu omiin juhliisi!


Jonna on kaikkien lukijoidemme iloksi loihtinut ihanan kesäisen salaatin juhliinne! Tämä bonusylläri on myös hyvä tapa palkita kaikki uskolliset viikon lukijamme! Nyt ehdottomasti siis kokeilemaan tätä uutta reseptiä. Lisää Jonnan kokkausvinkkejä voit tutkailla Jonnan Turun Sanomien ruokablogista Onk nälgä? Helpoiten pääset perille klikkaamalla tästä

We give you: Yrttinen päärynä–homejuustosalaatti avokadolla ja pähkinöillä: 3–4 henkilölle

1 kpl salaatin kerä
2 oksaa basilikanlehtiä
1 oksa mintunlehtiä
1 oksa sitruunamelissan lehtiä
1 kpl avokado
1 kpl päärynä
1/2 dl pilkottua ruohosipulia
1-2 rkl pinjansiemeniä
1/2-1dl cashewpähkinöitä
Homejuustoa maun mukaan
1 kpl sitruuna (mehua avokadojen päälle ja salaatinkastikkeeseen)

Salaatinkastike:
1/3 dl avokadoöljyä
1/2 rkl balsamicoa
hunajaa töräys
suolaa
1-2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua

Asettele pestyt ja kuivatut salaatinlehdet astiaan ja pilko päärynä sekä avokado muutaman sentin kokoisiksi paloiksi. Ripottele pilkotun avokado päälle hieman sitruunanmehua estämään sen tummumista. Asettele päärynän ja avokadon palat salaatinlehtien päälle. Revi yrtit pienemmäksi (säästä muutama basilikan lehti koristeluun), sekä pilko ruohosipuli ja ripottele kaikki salaatin päälle. Paahda pinjansiemeniä ja cashewpähkinöitä pannulla hivenen tummemmaksi ja annan niiden jäähtyä.

Valmista salaatinkastike yhdistämällä kaikki kastikkeen aineet samaan kulhoon. Sekoita kastiketta esim. haarukalla, kunnes kastikkeet ainekset ovat sekoittuneet toisiinsa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua.

Kaada salaatinkastike salaatin päälle. Lisää tämän jälkeen paahdetut pähkinät, sekä murenna homejuustoa salaatin päälle. Koristele salaatti lopuksi muutamalla basilikanlehdellä ja ruohosipulin varrella.



Jonnan tekemät gagut ovat aivan ihania, ja meidän iloksemme hän loihti Ruustinnan inspiroimana kuvissa näkyvän taivaallisen herkun. Näin Jonna kertoo ajastaan gaggunsa parissa:

"Mä tei poikkeuksellisesti gagu, jos ei oo suklaat. Täsä puhtaa valkoses gagus maistuu banaani, jos täytteenä o tuarei mansikoi ja vanilja buttercreamii. Koristeet mä pyri tekee iha Ruustinna näkösiks, jote mä tei sokerimassast valkosii terälehtii ja asetteli ne toho gagu pääl.

Sitä samaa massa mä kans käyti peittä to koko gau, jonka mä koristeli vanhaa pitsiliinaa apuna käyttäe. Inspiraatio tuli teilt, kerra teijä valikoimas on nii pal ihanii pitsikorui.

Mä kaulin toho sokerimassan pintaa vanhast pitsipöytäliinast kuvio, joka kävi helposti ku laitto gagu ja pitsi välii vähä kelmuu. Mä pyri jättää ton gagu päällise sellase kulunee näköseks, ni en sit painanu sitä pitsii siihe selkeesti vaa vähä tomusokeril vaa korosti niit pitsi uurtei.

Tuloksena tuli tällane täyrellise valkone häägaggu ihanine valkosine sokeriterälehtinee. Ja ku gaggupala leikkaa, ni gagu sisält paljastuu täydellise ihana, rakkaudepunane mansikkatäyte!"


Miten ihana päätös tämä onkaan onnistuneelle Teemaviikolle! Koska meillä on nyt melkoinen makeannälkä, täytynee mennä kurkkaamaan josko pakkasessa olisi jäätelöä. Koska niitä mansikoita oikein tulee?

Ihanan sokerista sunnuntaita arvoisat lukijat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti